Jalkapallo


Lapin Urheiluakatemia - Jalkapallo

Pohjois-Suomessa on tehostettu huipulle tähtäävää toimintaa jalkapallossa yhteistyössä Suomen Palloliiton, alueen seurojen sekä Lapin Urheiluakatemian kanssa. Urheiluakatemia Rovaniemellä on tarjonnut useamman vuoden ajan 2. asteen ja korkea-asteen opiskelijoille mahdollisuuden yhdistää huipulle tähtäävä harjoittelu ja opiskelu.

2. asteen ja korkea-asteen urheilijoille on kolme aamuharjoitusta viikossa (ti, ke ja to). Johtoajatuksena harjoittelussa on yksilön kokonaisvaltainen kehittäminen pelaajan tarpeet huomioiden. Lajiharjoittelussa pääpaino on pelipaikkakohtaisessa harjoittelussa sekä yleisten pelitaito-ominaisuuksien harjoittelussa. Lajiharjoittelun lisäksi Akatemiassa toteutetaan yksilölle tärkeää oheisharjoittelua (voima, taito yms.). Harjoittelu toteutetaan yhteistyössä pelaajan seuran kanssa, paikkakunnasta riippumatta.

Tätä toimintaa tukee Yläkouluakatemialeiritys, jolla halutaan tehostaa jo yläkouluiässä olevien jalkapalloilijoiden harjoittelua ja näin aloittaa valmistautuminen 2. asteen vaiheeseen siirtymistä 1-2 vuoden kuluttua. Laji- ja fysiikkaharjoittelun lisäksi isona painopiste alueena tulee olemaan elämänhallintataidot.

Leirimallissa 8. ja 9. luokkalaisilla on viisi leiriä vuodessa, yksi ennen koulujen alkua, kaksi syyslukukaudella ja kaksi kevätlukukaudella. 7. Luokkalaisille taas järjestetään neljä leiriä vuodessa, kaksi syys- ja kaksi kevätlukukaudella.

Yläkouluakatemian johtoajatuksena on tehdä tavoitteellista yhteistyötä pelaajien, vanhempien, seuravalmentajien sekä koulun kanssa, pelaajan parhaaksi. Leirien väliin annettaan kotiläksyjä yksilöllisten tarpeiden mukaan (esim. laji, fysiikka, ravinto, koulu jne.).Leirien ohjelmassa (ja myös koko kauden ajan) on myös ohjelmaa ja luentoa urheilijan vanhemmille sekä henkilökohtaiselle valmentajalle. 8. ja 9. luokkalaisten yläkouluakatemia on myös Suomen Palloliiton toteuttamaa aluejoukkuetoimintaa.

Akatemiaan valitut urheilijoilla on siis mahdollisuus olla mukana yli 10 vuotta kestävässä yhteistyöprojektissa, jossa vanhempien ja seuravalmentajien lisäksi ovat mukana maajoukkue- ja aluevalmentajat sekä Urheiluakatemian ammattivalmentajat. Oheisessa liitteessä on kuvattu urheilijan polku läpi Lapin Urheiluakatemian.

Opiskelijan polku Lapin Urheiluakatemiassa - Jalkapallo

 

Vesa Tauriainen                                                          

Lapin Urheiluakatemia                                               

Jalkapallon lajivastaava                                

p. 040 710 6344  

vesa.tauriainen@santasport.fi                                               

                                       

Santeri Suvala

Suomen Palloliitto, Pohjois-Suomen valmennuskeskuksen koordinaattori

p. 040 767 5668

santeri.suvala@palloliitto.fi

 

Olavi Tammimies

Valmentaja, tytöt

p. 0400 431 939       

olli17antero50@me.com