Aleksi Patja ja Miika Virkki Yhdysvalloissa pidettävään laskukisaan

01.04.2017

Rovaniemeläiset freestyle-laskijat Aleksi Patja ja Miika Virkki valittiin Yhdysvalloissa pääsiäisen jälkeen pidettävän ski slopestylen lasku- ja kuvauskilpailun finaaliin yli 80 kansainvälisen hakijan joukosta. Raati valitsi loppukilpailuun laskijoiden lähettämien videoiden perusteella suoraan 9 urheilijaa, joista kaksi Rovaniemeltä. Muut kuusi suoraan loppukilpailuun valittua laskijaa tulevat Pohjoismaista, Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta. Kymmenes osallistuja valitaan 16 semifinalistin joukosta yleisöäänestyksen perusteella.

Tämä on iso ja huippujuttu. On todella mahtavaa päästä kokeilemaan tällaista vähän erilaista kisareissua. Olen kuullut vain pelkkää hyvää tapahtumasta tutuilta, jotka ovat päässeet sinne. Toivon, että säät suosivat, ja että pystyy laskeen täysillä sen viikon, kuvailee Aleksi Patja tulevaa kisamatkaa.

Aleksi Patja ja Miika Virkki ovat molemmat Ski Sport Finlandin maajoukkueringin urheilijoita, ja edustavat Mountain Club Ounasvaaraa. Virkki kuuluu Lapin Urheiluakatemian ja Olympic Training Center Rovaniemen Top Team -urheilijoihin.

On mahtava mahdollisuus päästä kisaan, ja lisäksi mukavaa vaihtelua maailmancupin kiertämiselle, Miika Virkki toteaa.

14 vuoden ajan järjestetty Level1 SuperUnknown -kisa tarjoaa lajissa vielä vähän tunnetuille nuorille laskijoille mahdollisuuden näyttää taitojaan, saada näkyvyyttä, kasvattaa tunnettuutta ja verkottua kansainvälisesti. Ski slopestylen ja big airin kulttuuriin kuuluu vahvasti videokuvaaminen, minkä vuoksi nuoret urheilijat kehittävät kuvausten yhteydessä lajitaitojen lisäksi myös mediaosaamista.

Virkki Miika by Joonas Mattila 2015.jpg

Miika Virkillä on edessään näytönpaikka SuperUnknown -laskutapahtumassa.


Amatöörilaskijoille tarkoitetun kisan kautta lajin huipulle on ponnahtanut useita lajin legendoihin kuuluvia urheilijoita, kuten kilpailun vuonna 2007 voittanut Tom Wallish. Nevadassa sijaitsevassa Sierra Tahoen laskettelukeskuksessa 16.- 23. huhtikuuta pidettävän kisan voittaja saa mm. mahdollisuuden päästä tekemään laskuelokuvaa. Kilpailun järjestää freeski-laskijoiden yhteisö newschoolers.com, jossa on yli 200 000 jäsentä, yhteistyössä Level1 -mediayhtiön kanssa.Teksti: Irma Kuukasjärvi

Kuva: Joonas Mattila