Alppilajit takaisin yläkouluakatemian ohjelmistoon

03.08.2018

IMG-20161112-WA0014 (2).jpg

 

Alppilajit palaavat pienen tauon jälkeen takaisin yläkouluakatemian ohjelmistoon, kun Lapin Urheiluakatemia ja Levin alppikoulu käynnistävät yhteistyössä alppihiihdon sekä freeriden valmennustoiminnan yläkouluikäisille urheilijoille. 

Toimintaa tullaan toteuttamaan muiden lajiryhmien tapaan leirimuotoisena, mutta alppilajien lumipainotteiset leirit järjestetään Levillä, sillä Levin alppikoulu omaa Rovaniemeä paremmat resurssit muun muassa lajivalmennukseen. Lumileirejä järjestetään lukuvuoden aikana kaikkiaan kolme. Kaksi ensimmäistä leiriä ovat fysiikkapainotteisia ja ne toteutetaan Rovaniemellä.

Päävastuun alppien yläkoulutoiminnasta tulee ottamaan Kaisa Puttonen, joka saa tuekseen laajan joukon valmennusosaamista niin Leviltä kuin Rovaniemeltäkin.

Uusi lajiryhmä muodostuu tällä hetkellä 21 urheilijasta, jotka tulevat ympäri Suomea. Heidän kanssaan aloitettavan kolmen vuoden prosessin tarkoituksena on saada käsitys kokonaisvaltaisesta valmentautumisesta, mitä kaikkea siihen sisältyy ja mitä yhteistyömahdollisuuksia eri urheilijaa auttavien tahojen kanssa voidaan tehdä. 

Tällä hetkellä alppilajien yläkoulutoimintaa järjestetään Lapin Urheiluopistolla, mutta alppihiihdon urheilujohtajaksi siirtyneen edellisen akatemian lajivastaavan Tommi Viirretin mukaan yhteistyötä viritellään myös Kisakallion ja Kuortaneen urheiluopistojen kanssa. 

–Kisakalliossa ja Kuortaneella leiritystoiminta käynnistyy mahdollisesti jo tänä syksynä. Pitkällä aikajänteellä tavoitteena olisi saada aktiivisesti toimiva yläkoululeiritys integroitua alueelliseen seuratoimintaan liittojohtoisesti. 

–Tavoitteiden toteutuessa saisimme levitettyä osaamisen tasaisesti koko maahan ja alueellisiin haasteisiin saisimme apua muiden paikkakuntien yläkoulutoiminnasta ja opistoilla toimivilta ammattivalmentajilta, Viirret kaavailee.