Hannolalla on edessään haastava kausi

07.11.2016

Alppihiihdon maailmancup -kausi 2016-2017 avataan pujottelun osalta tulevana viikonloppuna Levillä. Viikonlopun aikana rinteessä kisaa maailman kirkkaimpien tähtien lisäksi myös suomalaisia tulevaisuuden huippuja. Yksi heistä on Santa Claus Ski Teamin ja Lapin Urheiluakatemian alppinisti Hilla Hannola, joka tavoittelee paikkaa mc-avaukseen keskiviikkona järjestettävässä karsintakilpailussa.

 

hilla1.jpg

Hilla Hannola kuuluu Suomen naisten Team 2018 -maajoukkueeseen. Kuva: Pekka Aho/Lapin Kansa.

 

Levillä laskettavassa karsintakilpailussa on jaossa neljä paikkaa lauantaina kisattavaan naisten pujotteluun. Taistelu kisapaikoista tulee olemaan tiukka, sillä Suomesta löytyy tällä hetkellä useampi kova laskija, joista jokaisella on mahdollisuus kisalippuun. Hannolan valmistautuminen kilpailukauteen ei ole sujunut suunnitelmien mukaan, sillä terveysongelmat ovat pitäneet laskijan poissa suksilta liki puolentoista kuukauden ajan. Vaikka laskulupa lääkäriltä heltisikin, ei 18-vuotias rovaniemeläinen ehdi kauaa lumisista rinteistä nauttia. –Joudun valitettavasti parin viikon päästä operaatioon, josta seuraa pieni tauko harjoittelusta. 

Vaikeuksista huolimatta Hannola lähtee rennoin mielin keskiviikon karsintaan. –Kisalipun lunastaminen olisi tilanteen valossa melkoinen yllätys, mutta olisihan se hienoa päästä laskemaan kotiyleisön eteen maailmancupia. Tärkeintä itselleni ovat tässä vaiheessa kuitenkin hyvät harjoituslaskut ja kisafiiliksestä nauttiminen.

Operaation jälkeen sisukas rovaniemeläinen uskoo palaavansa lumille terveenä ja uusin voimin. Alkavan kauden tavoitteet tarkentuvat toipumisen edetessä, vaikka nuoren mielessä siintävätkin jo keväthanget. –Siellä on tulossa SM-kisat sekä nuorten MM-kisat, jotka totta kai kiinnostavat.

 

 

Teksti: Harri Nykänen, Lapin Urheiluakatemia