Hurjaan vireeseen äitynyt Vili Saarijärvi valmiina kultajahtiin

15.12.2016

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisat käynnistyvät tapaninpäivänä Montrealissa ja Torontossa. Kisoissa nähtäneen mitä todennäköisimmin myös lappilaisväriä, kun rovaniemeläislähtöinen Vili Saarijärvi, 19, on kuntoutunut syksyisestä rannevammastaan täyteen pelikuntoon. Pikkuleijonien päävalmentaja Jukka Rautakorpi valitsi Saarijärven 28 pelaajan MM-leiriryhmään, josta muotoutuu lopullinen kisajoukkue Kanadan MM-kisoihin.

Syksyllä kotimaisemissaan Rovaniemellä vieraillut Saarijärvi kertoo kuntoutumisensa sujuneen mallikkaasti. –Leikkauksesta on toivuttu ja loukkaantumisen aikana tuli treenattua kovasti, joten kunto on pysynyt hyvänä.

Kova kunto kertoo omaa kieltään myös kaukalossa, sillä Detroitin NHL-varaus on tehtaillut yhdeksässä pelaamassaan OHL-ottelussa 12 tehopistettä (5+7) Mississauga Steelheadsille. Mies pelaakin tällä hetkellä seitsemän ottelun pisteputkessa.

 

IMG_5906.JPG

Vili Saarijärvi kuntoutui syksyllä leikkauksestaan Rovaniemen valmennuskeskuksessa.

 

Tuleviin MM-kisoihin hallitseva maailmanmestari lähtee innostunein ja odottavaisin mielin. –Varmasti hieno kolmen viikon jakso tulossa. Joukkueella on ilman muuta tavoitteena uusia maailmanmestaruus ja henkilökohtaisesti haluan auttaa Suomen voittoon hoitamalla oman ruutuni niin hyvin kuin mahdollista, Saarijärvi ennakoi.

Lopullinen kisajoukkue nimetään 22. joulukuuta, jolloin Suomi kohtaa harjoitusottelussa Slovakian. MM-kisojen alkulohkon Pikkuleijonat pelaa Montrealissa, ja se kohtaa turnauksen avausottelussaan Tšekin 26. joulukuuta. Muut maat Suomen lohkossa ovat Tanska, Ruotsi sekä Sveitsi. Uusi maailmanmestari on selvillä tammikuun 5. päivä.

 

 

Teksti ja kuva: Harri Nykänen, Lapin Urheiluakatemia