Kilpailuvietti kuljettaa kohti maailmanmestaruutta

07.04.2017

Oli talvi 2012, kun rovaniemeläinen Noora Kursu vaihtoi hevosen satulan ensimmäistä kertaa moottorikelkkaan. Kavereiden houkuttelemana hän päätti lähteä Lapin Moottorikelkkailijoiden junnutreeneihin katsomaan, missä lajista oli kyse. Eikä mennyt kauaa, kun Kursun isä näki tytön silmissä innostuksen liekin, ja hommasi tyttärelleen lainakelkan ensimmäisiä kisoja varten.

Liekki, joka syttyi talvella viisi vuotta sitten, palaa edelleen kirkkaana Kursun silmissä ja tavoite on sekin selkeänä mielessä. Kesäkuussa 18 vuotta täyttävä Kursu haluaa olla muutaman vuoden sisällä maailmanmestari.

Tavoite ei ole tuulesta temmattu neljä kautta kilpaa ajaneelle rovaniemeläiskuskille. Ura on ollut jatkuvasti nousujohteinen ja kotimaan kamaralla 17-vuotias Kursu on jo Suomen ykkösnainen. Siitä kertoo kuluneen kauden tilastot: 9 kisaa, 8 voittoa. Plakkarissa on myös Suomen Cupin voitto sekä kahdeksas sija MM-kisoista Ruotsista.

Vauhdin hurma, jännitys sekä hyppimiset kiehtovat Kursua snowcrossissa. On myös yksi asia, mikä ajaa nuorta urheilijaa eteenpäin kohti sitä kirkkainta.

– Kilpailuvietti on aina ollut vahva, ja se on vahvistunut edelleen vuosien ja kilpailujen myötä, Kursu lataa.

 

kursu.PNG

Noora Kursun maailmanmestaruuden tiellä oli tänä vuonna seitsemän ruotsalaista. Muutaman vuoden päästä ei pitäisi olla ainuttakaan.

 

Ensimmäistä vuottaan lähihoitajaksi opiskeleva Kursu on samalla myös Lapin Urheiluakatemian historian ensimmäinen moottorikelkkailija. Yleisvalmennusryhmään kuuluva Kursu on saanut akatemiaharjoitusten kautta monipuolisuutta fyysisen kunnon harjoittamiseen, mikä ei ole aina ollut itsestäänselvyys.

– Olen huomannut ison eron harjoittelussa ja akatemiasta on kyllä ollut minulle paljon hyötyä, Kursu kertoo.

– Yksilöurheilijana on myös mukavaa treenata välillä porukassa.

Lähihoitajan opinnot ja urheilu tukevat Kursun mielestä hyvin toinen toistaan. Ammatilliset opinnot ovat opettaneet urheilijalle muun muassa sen, kuinka omasta terveydestä pidetään huolta. Urheileminen ja hyvä kunto puolestaan tukevat fyysistä lähihoitajan työtä. Oivallinen kombo kaikkinensa.

Kursun kausi moottorikelkan sarvissa alkaa lähestyä ruutulippua tämän kauden osalta, joten jäämme mielenkiinnolla odottamaan mihin asti kova kilpailuvietti Kursun kuljettaa jälleen ensi talvena.

 

 

Teksti: Harri Nykänen, Lapin Urheiluakatemia

Kuva: Noora Kursu Racing