Maastohiihdon haastajaryhmä nauttii maan parhaista olosuhteista Rovaniemellä

08.11.2016

Maastohiihdon haastajaryhmä leireilee parhaillaan Rovaniemen talvisissa maisemissa. Hiihtoliiton alainen haastajaryhmä koostuu tällä hetkellä yhdeksästä tulevaisuuden lupauksesta ja ryhmän perimmäinen tavoite on nimensä mukaisesti haastaa Suomen A-maajoukkuehiihtäjät. Kouvolan Hiihtoseuraa edustava Top Team –urheilijamme Lauri Vuorinen kertoo haastajaryhmän olevan varsin kilpailukykyinen, joka pystyy hyvänä päivänä hiihtämään samalla tasolla kuin Suomen ykköstykit.

 

haastaja.PNG

Maastohiihdon haastajaryhmä 2016-2017. Ryhmää valmentaa Lapin Urheiluakatemiassakin hiihtovalmentajana toimiva Ville Oksanen (alh.). Kuva: Haastajaryhmä/Facebook.

 

Rovaniemi ja Ounasvaara ovat oivia leireily- ja liikuntapaikkoja myös tähän aikaan vuodesta. –Ounasvaaran ensilumenladut lukeutuvat Suomen parhaimpiin, kertoo Vuorisen parempi puolisko Johanna Matintalo, joka kuuluu niin ikään haastajiin sekä Top Team -urheilijoihimme. –Ensilumenlatu on pitkä ja monipuolinen. Reitiltä löytyy sekä helpompaa että vaativampaa maastoa, joten hiihtopaikan voi valita hyvin oman harjoituksen mukaan. Myös ladun kunto saa erinomaiset arvostelut molemmilta hiihtäjiltä.

Vuorisen ja Matintalon harjoituskausi on sujunut suunnitelmien mukaan ilman suurempia ongelmia. Molemmat kärsivät tällä hetkellä lievästä rasituksesta käsivarsissa, kun alusta on vaihtunut asfaltista lumelle. –Rasitukset johtuvat pienistä tekniikkaeroista siirryttäessä alustalta toiselle, mutta se ei ole onneksi vakavaa, Matintalo arvioi.

Haastajaryhmän pääkisoina toimivat Skandinavia Cupin osakilpailut, joihin ottavat osaa suomalaisten lisäksi Norjan, Ruotsin, Viron sekä Latvian hiihtäjät. Cupissa menestyminen voi poikia hiihtäjille paikan maailmancupin kilpailuihin. Rovaniemelle 19.-20.11. rantautuva Hiihdon Suomen Cup on myös yksi estradi, jossa haastajaryhmän hiihtäjiä voi seurata. Vuorisen ja Matintalon tähtäimestä löytyvät myös ensi vuoden puolella järjestettävät nuorten MM-kisat.

 

 

 

Teksti: Harri Nykänen, Lapin Urheiluakatemia