Merle Soppela palaa jännittyneenä, mutta intoa puhkuen starttiviivalle

07.02.2017

MerleSoppela.PNG

Kauan odotettu paluu häämöttää, kun Merle Soppela kapuaa vastoinkäymiset voittaneena takaisin kisarinteisiin torstaina. Kisastartti on Soppelalle ensimmäinen kahteen vuoteen.

 

Alppihiihdon MM-kisat pyörähtävät käyntiin tänään Sveitsin St. Moritzissa naisten supersuurpujottelulla. Sillä välin, kun ensimmäiset naiset kipuavat lähtöpaikalle Sveitsissä, Saksan Garmischissa harjoittelee puolestaan jännittynyt rovaniemeläisnainen, joka odottaa kuumeisesti pääsyä lähtöviivalle liki kahden vuoden kilpailutauon jälkeen.

 

Naisten MM-pujotteluun valittu Santa Claus Ski Teamin Merle Soppela joutuu odottamaan omaa MM-starttiaan vielä reilun viikon, mutta kisatuntumaa hän pääsee hakemaan jo tulevana torstaina Eurooppa Cupin pujotteluista Saksan Bad Wiesseestä. Saksalaisten kanssa Garmischissa parhaillaan harjoitteleva Soppela myöntääkin pieniä perhosia löytyneen vatsansa pohjalta ensimmäisen kisastartin alla.

– Aika jännät fiilikset, koska ei minulla ole koskaan ollut näin pitkää kilpailutaukoa aikaisemmin. Omalla tavallaan jännittää, mutta toisaalta taas ei. Eniten jännittää se, ettei ole hajuakaan missä vauhdissa tällä hetkellä mennään, pääosin kelloitta laskenut Soppela puntaroi.

 

Vaikka Soppelan lajiharjoittelu on jäänyt parin viime vuoden aikana normaalia vähäisemmäksi, on Suomen ykkösnaisella keinot uuteen tulemiseen sekä usko parempaan huomiseen.

– Paljon ollaan keskitytty vielä tekniikan hiomiseen. Laskuista huomaa edelleen, että kovin on jäänyt laskuja parin vuoden aikana väliin, mutta toistojen ja kovan työn kautta varmuus tulee varmasti takaisin.

 

St. Moritzin kisakylään Soppela aikoo siirtyä ensi viikon maanantaina ja valmistautua siellä tulevaan MM-starttiin. Kisojen jälkeiset suunnitelmat ovat myös selkeät Olympic Training Center Rovaniemen Top Team –urheilijalle.

– Aion laskea ja treenata paljon nyt, kun kroppa on täysin kunnossa ja mahdollistaa täysipainoisen harjoittelun suksilla. Tulen laskemaan myös muutamia kisoja, mutta pitkän tähtäimen tavoitteena on tehdä asiat niin hyvin kevään aikana, että ensi kauteen lähdettäessä olen valmiimpi kuin koskaan.

 

Naisten MM-pujottelut käynnistyvät St. Moritzissa karsinnalla ensi viikon perjantaina 17. helmikuuta. Maailman rankingin 50 parasta, Merle Soppela mukaan lukien, pääsevät suoraan mukaan itse lauantain kisaan. Muut suomalaisnaiset St. Moritzin pujottelussa ovat Riikka Honkanen ja Nea Luukko.

 

 

 

Teksti: Harri Nykänen, Lapin Urheiluakatemia

Kuva: Merle Soppela/Twitter