Samu Torsti uskoo kovan työn johtavan hyviin tuloksiin

17.08.2017

Samu Torsti.jpg

Maajoukkueen leiri vetelee viimeisiään. Samoin tekee Samu Torsti, joka pinnistelee rautaa ylös viimeisillä voimillaan.

 

Suomen miesten alppimaajoukkue on leireillyt kuluneen viikon ajan OTC Rovaniemen tiloissa Lapin Urheiluopistolla kolmen miehen voimin. Samu Torsti, Eemeli Pirinen ja Victor Malmström olivat silmin nähden väsyneitä miehiä torstaiaamun kestovoimaharjoituksen jälkeen. Torstin mukaan kaikilla on takanaan erittäin raskas viikko.

 

– Kyllä näillä kesäleireillä kovaa mennään ja näiden viiden päivän aikanakin imetään ne mehut pois, mitä imettävissä on, Torsti kertaa kaikkensa antaneena.

 

Viime kaudella uransa parhaaseen maailmancupsijoitukseen yltänyt Torsti on asettanut jo omat tavoitteensa tulevalle kaudelle. Tulostavoitteista mies ei kuitenkaan ole koskaan innostunut.

 

– Ykköstavoitteenani on saada systemaattinen kausi alle, eli tarkoituksena on saada pidettyä taso päivästä toiseen mahdollisimman korkeana.

 

– Tulostavoitteet eivät ole olleet oikein minun juttuni. Uskon, että jos olen tarpeeksi hyvällä tasolla päivästä toiseen, niin sen työn kautta niitä tuloksiakin varmasti tulee.

 

Victor Malmström.jpg

Torstin jälkeen on Victor Malmströmin vuoro suorittaa valmentaja Petri Halosen valvovan silmän alla.


Perjantaina päättyvän leirin jälkeen jokaisella laskijalla on keskiviikkoon asti aikaa palautua ennen seuraavaa reissua, joka vie miehet vihdoin lumille suksien päälle. Seuraava leirikohde sijaitseekin varsin eksoottisessa paikassa lumilajeja ajatellen, nimittäin maailman eteläisimmässä kaupungissa, Argentiinan Ushuaiassa.

 

Kova treeniviikko Rovaniemellä on selvästi syöpynyt myös Torstin mielikuviin.

 

– Päästään seuraavana reiluksi kolmeksi viikoksi Argentiinaan herkistelemään, ennen kuin palataan takaisin tänne Rovaniemelle testeihin, Torsti toteaa virne suupielillä.

 

Urheiluopiston puitteet saavat jälleen kerran kiitosta maajoukkuelaskijoilta. Viitenä vuotena Rovaniemellä leireillyt Pirinen näkee olosuhteiden myös kehittyneen vuosien saatossa.

 

– Viimeisen parin vuoden aikana harjoitusmahdollisuudet ovat menneet täällä rutkasti eteenpäin ja oikeaan suuntaan. Jos jokin väline ei satu heti silmään, niin kysymällä kaikki kuitenkin useimmiten löytyy ja onnistuu, Pirinen kehuu.

 

Leirille oli tarkoitus osallistua myös paluutaan kisarinteisiin tekevä Marcus Sandell, mutta mies joutui jäämään viime hetkillä pois sairastumisen vuoksi. Muut kuitenkin vakuuttavat, että Sandell on mukana syyskuussa, kun joukkue palaa Argentiinasta takaisin Rovaniemelle.