Syksyn ensimmäinen yläkoululeiritys päätökseen

08.08.2016

IMG_3727.JPG

Kauden 2016-2017 ensimmäinen yläkouluakatemian leiriviikko saatiin päätökseen viime perjantaina Lapin Urheiluopistolla. Syksyn avausleiriin osallistui 120 yläkouluikäistä urheilijaa luokilta kahdeksan ja yhdeksän. Yläasteen aloittavat urheilijat liittyvät mukaan seuraaville leireille, jolloin urheilijoiden kokonaismääräksi muodostuu 200.

Ensimmäisellä leiriviikolla harjoiteltiin perusjuttuja, sillä valmennusryhmä halusi saada yleiskuvan urheilijoiden tasoista, missä tällä hetkellä mennään. Ravintovalmennuksen puolella käytiin viikon aikana läpi ateriarytmiä ja psyykkisessä valmennuksessa kertailtiin aikaisemmin opittuja asioita, jotta seuraavilla leireillä päästään syventymään uusiin aiheisiin. Yläkouluakatemian koordinaattori Vesa Tauriaisen mukaan ensimmäinen leiriviikko sujui hyvin ja mies pitikin oleellisena prosessin käyntiin saamista. –Tärkeintä oli, että saimme lukuvuoden käyntiin.

Lukuvuoden aikana jokaiselle lajiryhmälle järjestetään viisi leiriviikkoa. Tauriainen painottaa leiriviikkojen välistä aikaa tärkeimpänä osana isoa prosessia. –Leirien väliset ajat ovat tärkeimpiä urheilijan kehityksessä sekä urheilijana kasvamisessa, sillä suurin työ tehdään leirien ulkopuolella seuroissa ja omalla ajalla. Yläkouluakatemian leiriviikot on suunniteltu antamaan tärkeitä työkaluja, jotka edesauttavat urheilijana elämistä normaalissa arjessa. –Leireillä opetellaan urheilijan päivärytmiä sekä tavoitteenasettelua, jotka ovat äärimmäisessä roolissa urheilijan kehityksessä.

Tauriainen muistuttaakin nuoria pitämään mielessään tavoitteen mukaisen toiminnan kaikessa tekemisessä. –Urheilijan täytyy oppia miettimään toiminnassaan, mitä hän tekee, miksi hän tekee ja miten hän sen tekee. Seuraava leiri järjestetään neljän viikon kuluttua, joten nyt on aikaa tehdä valintoja ja kehittyä!

 

Teksti ja kuva: Harri Nykänen, Lapin Urheiluakatemia